Route en locaties

De Rotterdam Night Walk op woensdagavond 27 december is een sfeervolle avondwandeling door Rotterdam-West in kerstsferen. Je ontdekt Rotterdam op een nieuwe manier en wordt verrast door een kijkje bij bijzondere locaties. Terwijl je lekker beweegt tijdens de drukke feestdagen ontdek je de kerstsfeer en muziek langs het parcours. Het is dus de perfecte gezinsbesteding of een leuk avondje uit met vrienden. Op deze pagina vind je alle informatie over de route, de locaties en nog veel meer! 

Deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt in aanloop naar het evenement aangevuld. 

Routekaart

De route voor de Rotterdam Night Walk in 2023 is bekend! De route van 7 of 12 km brengt je langs en door verschillende locaties en highlights in Rotterdam-West. 

De deelnemers van de 7 km ontdekken de Arminiuskerk, New Ground en het Dutch Pinball Museum. Deelnemers van de 12 km ontdekken daarnaast ook nog Miniworld Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het goede doel Stichting Jarige Job. 

Benieuwd naar de route en de locaties? Bekijk de routekaart hiernaast, of hier in het groot, en ontdek de locaties hieronder. 

Arminiuskerk

De Arminiuskerk, gelegen in het culturele hart van Rotterdam, is een rijksmonument ontworpen door Henri Evers en Jacobus Pieter Stok in 1895-1897. Geïnspireerd door vroegchristelijke Syrische kerken, onderscheidt het zich door zichtbare bouwmaterialen en Jugendstil-decoraties. Het is vernoemd naar Jacob Arminius, grondlegger van het Remonstrants christelijk geloof. Het wordt nog steeds gebruikt door de Remonstrantse gemeente en beheerd door Stichting Arminius voor publiek debat, culturele evenementen en behoud als rijksmonument.

New Grounds

New Grounds is een veelzijdig podium waar bezoekers genieten van diverse muziekstijlen, van Latin tot Techno en Jazz tot Hip Hop. Naast reguliere concerten organiseert het ook jam sessions, waardoor muzikanten hun talent kunnen delen. Het betrekt de lokale gemeenschap door buurtactiviteiten en biedt kansen aan opkomend talent uit de Oude Westen-wijk, waardoor het een inclusieve plek is waar iedereen zich welkom voelt.

HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal Rotterdam

De kathedraal is het centrum van het bisdom Rotterdam, waar de bisschop zetelt en tevens de kerk van de parochie HH. Laurentius & Elisabeth. Als een huis van geloof en gebed, verwelkomt het gelovigen en niet-gelovigen. Met ramen, beelden en teksten vertelt het de boodschap van het katholieke geloof. De gids "Rondgang door de kathedraal" biedt inzicht en inspiratie over het bijzondere kerkgebouw en is verkrijgbaar bij de kathedraal en online.

Miniworld Rotterdam

Hoe leuk is dit? De Rotterdam Night Walk gaat niet alleen door de prachtige stad Rotterdam in het groot, maar ook in het klein! Je loopt via het kerstdorp zo de miniatuurwereld in, via de polder, naar de Rotterdamse haven. En daar, in de verte, ligt de stad Rotterdam!

Hier is zo veel te zien! Je kijkt je ogen uit. Ook aan de lekkere trek is gedacht: warme chocomelk en een koek voor een klein prijsje! En ook na de Night Walk kan je nog genieten van Miniworld, want met jouw wandelkaart kan je hier met korting een ticket kopen, voor als je nog een keer wilt terugkomen om alles op je gemak te bekijken. Vergeet dan alleen niet ook je wandelkaart nog mee te nemen. Tot snel!

Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek, ooit de modernste fabriek van Nederland, is een bewonderenswaardig bouwwerk van beton, staal en glas. Ontworpen voor ondernemerschap en innovatie, dient het nu als inspirerende ontmoetingsplek, eventlocatie en kantorencomplex in Rotterdam. Sinds 2014 een UNESCO Werelderfgoed, belichaamt het duurzaamheid en moderniteit als een bruisend centrum voor creatieve geesten, ondernemers en evenementen.

Stichting Jarige Job

Niet voor alle kinderen in Nederland is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze  zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Want ieder kind verdient een  verjaardag! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun  verjaardag met de hulp van Jarige Job!

Ook Stichting Jarige Job steunen? Doe een donatie in jouw dashboard of via het inschrijfformulier

Black Smoke Rotterdam

Black Smoke Rotterdam in de Van Nelle fabriek is een fire-cooking restaurant & bar met 1200 m2 terras, 450 zitplaatsen, 10 meter bar en een chef’s table voor 22 gasten. Ze staan te trappelen om jullie onder te dompelen in de geliefde BS BBQ, Booze en Attitude. De chefs staan garant voor de meest bizarre combi’s, verfijnde elementen en dat alles met een vurige, vlammende en fikkende passie voor eten.

Dutch Pinball Museum

Het Dutch Pinball Museum, opgericht door Gerard van de Sanden, opende in 2015 in Rotterdam en verhuisde in 2020 naar Historisch Delfshaven. De collectie omvat Spijkerplankjes, Bagatelles en diverse flipperkastvarianten. Met meer dan 100 speelbare flipperkasten biedt het museum een interactieve ervaring, waar bezoekers hun jeugdherinneringen kunnen ophalen of nieuwe kunnen maken.

OASE Rotterdam

OASE is een verbonden, inspirerende multifunctionele ontmoetingsplek voor én door Rotterdammers. Hier werken ze aan verschillende maatschappelijk opgaven om samen te gaan voor een mooier Rotterdam. 

In OASE vind je onder andere een kunstenaars collectief, een idealistisch campagnebureau en een onafhankelijk platenlabel.