Wandelaars genieten tijdens uitverkochte tweede editie Rotterdam Night Walk

images

Op dinsdagavond 27 december werd de tweede editie van de Rotterdam Night Walk gelopen. Na de succesvolle eerste editie in 2019 was ook de editie in 2022 volledig uitverkocht. Ruim 3000 wandelaars genoten van een prachtige wandeltocht door Rotterdam.

Om 16.00 uur haalden de eerste deelnemers hun wandelkaart op in de Markthal. Vanaf 18.00 begonnen de eerste wandelaars aan hun avondwandeling. De start vond plaats op het Grotekerkplein en na een mooie tocht van 6 of 12 kilometer finishten de lopers bij IJSvrij.

Tijdens de Rotterdam Night Walk zat de kerstsfeer er nog goed in. Onderweg zagen de lopers prachtige verlichting en verrassende acts. Zo waren er onderweg muziekpunten, lekkere hapjes en lichtacts aanwezig.

Dit jaar deden er elf locaties mee aan de Rotterdam Night Walk. De wandeling is een mooie gelegenheid om de deelnemers kennis te laten maken met Rotterdam. Daar hoort uiteraard ook een stukje geschiedenis bij. De wandelaars bezochten onder andere de prachtige tuin van het Stadhuis, de Waalse Kerk en een atoomschuilkelder. Op meerdere locaties genoten de deelnemers van een hapje of een drankje.

Volgend jaar
Ook volgend jaar staat de Rotterdam Night Walk weer op de kalender. Op 27 december 2023 wil de organisatie wederom de kerstdagen afsluiten met alle fanatieke wandelaars.

Stichting Vrienden van het Sophia
Dit jaar was er speciale aandacht voor Stichting Vrienden van het Sophia. De stichting richt zich op zeldzame aandoeningen in het Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens de Rotterdam Night Walk is er een mooie cheque overhandigd van €3947,50 euro.

Gezamenlijk zijn de zeldzame aandoeningen niet zeldzaam: ze treffen minstens één miljoen Nederlanders. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen. Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten in kaart gebracht, waarvan de meeste erfelijk of aangeboren zijn.

Voor veel van deze ziekten is helaas nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing. Nog teveel kinderen met een zeldzame aandoening overlijden op jonge leeftijd. Daar moeten we uiteraard iets aan doen! Steun de Vrienden van Sophia.