December, Lichtjesmaand

images

Steun het goede doel: doe een donatie en ontvang een lichtje van Sophia. Samen met de Stichting Vrienden van het Sophia zetten we ons deze decembermaand in voor de kinderen die in het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis verblijven. De jaarlijkse Lichtjesactie wordt gekenmerkt door de grote kerstboom met lichtjes voor de deur van het kinderziekenhuis, een lampionnen optocht die gelopen wordt door kinderen bij vele basisscholen en verenigingen en diverse acties. Al deze acties dragen bij aan de beste zorg voor zieke kinderen.

Als deelnemer aan de Rotterdam Night Walk kan ook jij een bijdrage leveren. Direct bij inschrijving heb je de mogelijkheid om een donatie van € 5,- te doen. Al deze donaties komen ten goede aan de Stichting Vrienden van het Sophia. In ruil voor je bijdrage ontvang je een lichtje die je voorafgaand aan de Rotterdam Night Walk, bij het ophalen van de startbescheiden op vrijdag 27 december in ontvangst kunt nemen. Heb je al ingeschreven? Door in te loggen via jouw MyLaps account kun je natuurlijk alsnog een donatie doen. 

Het Sophia kinderhersencentrum

Dit jaar is de Lichtjesactie gekoppeld aan de fondsenwervende campagne voor de realisatie van het Kinderhersencentrum. De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Een kleine afwijking heeft vaak vergaande gevolgen. Specialisten en wetenschappers bundelen hun krachten in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven. Denk aan kinderen met een slecht gehoor of zicht, maar ook kinderen met een hersentrauma, gezichtsafwijking, MS en moeilijk behandelbare aandoeningen als epilepsie of autisme. Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa. 

Meer informatie? Klik hier