Vrienden van het Sophia

Steun het goede doel: doe een donatie en ontvang een lichtje van Sophia!

Jaarlijks organiseert Stichting Vrienden van het Sophia in december de Lichtjesactie. Als Rotterdam Night Walk sluiten we ons hierbij graag aan. In ruil voor een donatie van €5,- ontvang je als deelnemer een lichtje van Sophia. De opbrengst van de Lichtjesactie gaat dit jaar naar een fondsenwervende campagne voor de realisatie van een Kinderhersencentrum.

Sophia Kinderhersencentrum 

De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Een kleine afwijking heeft vaak vergaande gevolgen. Specialisten en wetenschappers bundelen hun krachten in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven. Denk aan kinderen met een slecht gehoor of zicht, maar ook kinderen met een hersentrauma, gezichtsafwijking, MS en moeilijk behandelbare aandoeningen als epilepsie of autisme. Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa.

Help jij mee?

Help mee met de realisatie van het Kinderhersencentrum door een bijdrage van  €5,- te doen als onderdeel van jouw inschrijving. In ruil voor je bijdrage ontvang je, bij het ophalen van je startnummer, een lichtje van Sophia. Ook nadat je je hebt ingeschreven voor de Rotterdam Night Walk is het mogelijk om een donatie te doen. Dit kan door in te loggen op jouw persoonlijke account