Stichting Vrienden van het Sophia

Ook dit jaar kunnen de deelnemers van de Rotterdam Night Walk in actie komen voor de Stichting Vrienden van het Sophia. Hiermee steunt de Rotterdam Night Walk het Kinderthoraxcentrum in het Sophia Kinderziekenhuis. Hier worden kinderen behandeld met ernstige aandoeningen aan het hart, de longen en luchtwegen. Samen zetten we ons in voor de realisatie van een speciaal kindvriendelijk inspanningslab, waar deze kinderen optimale begeleiding krijgen om na een ingreep een maximale conditie en spierkracht op te bouwen. Want een goede fysieke fitheid is belangrijk voor iedereen, maar van levensbelang voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen of luchtwegen. Help jij mee?


Sport en Spel Centrum

Spelen en sporten met leeftijdgenootjes is ontzettend belangrijk voor alle kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Het legt de basis voor een levenslange gezonde levensstijl.

Voor kinderen met een chronische ziekte van hart of longen is sporten en spelen vaak minder vanzelfsprekend maar juist extra belangrijk. Om hun inspanningsmogelijkheden en kwaliteit van leven te verbeteren en een gezonde leefstijl te bevorderen is een multidisciplinaire aanpak nodig. Daarom wordt binnen het Kinderthoraxcentrum het “Super Hero Sport en Spel Centrum” ontwikkeld. Hier bundelen we alle expertise op het gebied van inspanning, fysieke fitheid en leefstijl van chronisch zieke kinderen. Eerst worden de beperkingen in kaart gebracht, waarna vervolgens een op maat gemaakt beweeg- en leefstijlprogramma wordt aangeboden. Doel is de kwaliteit van leven voor kinderen te verbeteren en optimale participatie in de maatschappij mogelijk te maken. Het centrum zal alle kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis laten zien hoe leuk bewegen is!

 

 

Help jij mee?

Help mee met de realisatie van het Super Hero Sport en Spel Centrum door een bijdrage te doen als onderdeel van jouw inschrijving. Ook nadat je je hebt ingeschreven voor de Rotterdam Night Walk is het mogelijk om een donatie te doen. Dit kan door in te loggen op jouw persoonlijke account